Kálloy Molnár
Péter

Pikali Gerda 

Szabó-Sipos
Barnabás

Dér Zsolt

Mészáros
András

Elek Ferenc

Molnár
Piroska

Csuja Imre

Orosházi
Bernadett

Csősz Boglárka

2023. februártól a magyar mozikban

A történet

A film két szálon fut. Az egyik 1984-ben játszódik valahol Európában. A másik 2063-ban, Budapesten, amikor már repülő autók, drónok vannak mindenhol, és a Medrocorp brit kutató cég megfigyeli az embereket, és terjeszkedik az egész világon. Komoly biológiai és technikai fejlesztéseik vannak. Klón végtagok, szervek, robotok, repülő autók és drónok.

 

A ‘129’ című sci-fi film erőteljes tükör az irányított és kontrollált társadalmunkról

Budapest, 1984

1984-ben megismerünk egy filmes zeneszerzőt, Orlandot, akinek felesége és kislánya van. Orlando azonban véletlenül megöli a szomszédját. Ettől kezdve egyre bonyolultabb az élete, mert nyomozni kezdenek utána.

129

2063-ban a Medrocorp épületéből menekül a 129-es nevű fiatal katona, akit megismerünk a gondolatai által. A film misztikumát az adja, hogy Orlando álmaiban megjelenik a 129-es katona, és beszél hozzá, megpróbál vele kapcsolatba lépni. A film nagy kérdése tehát az, hogy mi köze van egymáshoz ennek a két embernek, akiket közel 80 év választ el egymástól.

A másik nagy kérdés

Továbbá két ember a jövőből valamiként látja a múltat, és megfigyelik Orlandot. Ez a két ember a múltban is megjelenik. Ugyanígy Orlando felesége, kislánya, öccse és szomszédja a jövőben. A film másik nagy kérdése tehát az, hogy miként láthatják a múltat a jövőből, és miként lehet, hogy ezek az emberek két idősíkban is léteznek?

129movie robots

A harmadik szál

2063-ban Robert Kovats, a Medrocorp fejlesztési igazgatója meg akarja buktatni a céget. Ezért egy felnőtt robotot készít, Liát, aki a hasonmása a hat éves rákban meghalt kislányának. Robert a Medrocorpról kompromittáló adatokat tölt fel Lia agyába, hogy tönkretegye a vállalatot.

PETER NOEL

Peter Noel

Peter Noel Magyarországon született pedagógusok harmadik gyermekeként. Bár Peter három regénye már megjelent Magyarországon, a ‘129’ az első mozifilmje. A regényváltozata a bemutató napján jelenik meg Magyarországon, 2023. február 28-án.

Olyan történeteket szeretne forgatni, amelyek gondolkodásra ösztönzik a nézőket, és arra motiválják őket, hogy újra megnézzék. A ‘129’ sci-fiként látványos vizuális effektekben gazdag, azonban előzetes szempont volt, hogy ezeket egyensúlyban tartsa az emberi vonatkozásokkal és a drámai helyzetekkel. Úgy véli, hogy a legértékesebb filmek és történetek azok, amelyeket újra és újra megnéznek az emberek, és mindig van valami felfedezni való bennük.

2020 óta a mozifilm forgatókönyvei 125 alkalommal kerültek döntőbe, elődöntőbe vagy negyeddöntőbe az Egyesült Államokban és más országokban megrendezett filmes fesztiválokon és a legnagyobb forgatókönyvíró versenyeken. Végül 2020 és 2022 között 10 fődíjat és 8 legjobb forgatókönyv díjat nyert. Összesen 18 első helyezése van. Nagydíjak: Brit Pinewood Studios Lift-Off Global Network, Benin City Film Festival, The Great American Script Contest, Near Nazareth Festival háromszor egymás után, Kinoscript Screenwriters Festival és Black Feedback Film Festival, stb….

Külön köszönet a támogatóinknak

Fő támogatónk

További támogatóink

Red Line Cinema